קייק פופס משגעים בהמון צבעים וטעמים
גל זהבי וקרין גורן ממלאים את המטבח בקייק-פופס: כדורי עוגה מעולים על מקל, מצופים בשוקולד ומלא הפתעות צבעוניות ומתוקות שמשמחות את העיניים והלב
גל זהבי וקרין גורן ממלאים את המטבח בקייק-פופס: כדורי עוגה מעולים על מקל, מצופים בשוקולד ומלא הפתעות צבעוניות ומתוקות שמשמחות את העיניים והלב
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת וניל
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כוס קמח תופח
תערובת קייקפופס
-
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות אבקת סוכר
קישוט
אופן הכנה
- מכינים עוגת וניל: מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר. מוזגים לתבנית אינגליש קייק ואופים ב-170 מעלות כ-40 דקות להזהבה והתייצבות. מקררים לחלוטין.
- מפוררים בידיים את העוגה שהתקררה (אפשר במעבד מזון).
- מכינים תערובת קייק פופס: מערבבים מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל) עם 2 כפות אבקת סוכר.
- מוסיפים בהדרגה לפירורים, עד שמקבלים מרקם ‘בוץ’ שמתאחד בלחיצה. יוצרים מהעיסה כדורים, טובלים קצה מקל סוכריה בזפירו (לפי צבע הציפוי הסופי) ונועצים לעומק כל כדור. מקפיאים 10 דקות.
- מקשטים: ממיסים את הזפירו, טובלים כל כדור בזפירו לבן או זפירו חלב או זפירו תות ומקשטים בסוכריות או ממרח שוקולד שאוהבים.
- *אפשר להניח את הקייקפופ כשהמקל כלפי מעלה על נייר אפייה (ואז יהיה להן ‘ראש שטוח’). לכדור מושלם נועצים את הקייקפופ בקלקר או בסטנד ייעודי עם חורים.
אופן הכנה
- מכינים עוגת וניל: מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר. מוזגים לתבנית אינגליש קייק ואופים ב-170 מעלות כ-40 דקות להזהבה והתייצבות. מקררים לחלוטין.
- מפוררים בידיים את העוגה שהתקררה (אפשר במעבד מזון).
- מכינים תערובת קייק פופס: מערבבים מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל) עם 2 כפות אבקת סוכר.
- מוסיפים בהדרגה לפירורים, עד שמקבלים מרקם ‘בוץ’ שמתאחד בלחיצה. יוצרים מהעיסה כדורים, טובלים קצה מקל סוכריה בזפירו (לפי צבע הציפוי הסופי) ונועצים לעומק כל כדור. מקפיאים 10 דקות.
- מקשטים: ממיסים את הזפירו, טובלים כל כדור בזפירו לבן או זפירו חלב או זפירו תות ומקשטים בסוכריות או ממרח שוקולד שאוהבים.
- *אפשר להניח את הקייקפופ כשהמקל כלפי מעלה על נייר אפייה (ואז יהיה להן ‘ראש שטוח’). לכדור מושלם נועצים את הקייקפופ בקלקר או בסטנד ייעודי עם חורים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (46)
האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול?
היי גיל, כן אפשר להשתמש בשמנת לבישול
היי, אני מחפשת מתכון שהיה לך בתוכנית לעוגה בצורת רכבת, ולא מוצאת. אשמח למתכון.
היי דורית, אפשר לקחת עוגת שוקולד קלאסית ולעצב כרכבת, יש ביוטיוב סרטונים שמראים איך לעצב עוגות רכבת. זו עוגת שוקולד לדוגמה שאפשר להשתמש בה:
https://www.carine.co.il/foody_recipe/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A2%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%95%D7%96%D7%95%D7%9C%D7%94-2/
כמה מ”ל שמנת? מיכל גדול או קטן 🙃
250 מ”ל