קינוח פררו ענק

קרין גורן ואור שפיץ מכינות עוגת שוקולד מושחתת במיוחד: עוגת מוס פררו רושה בציפוי מגנום. עוגת שוקולד רכה, עשירה במסקרפונה בציפוי שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים
קרין גורן ואור שפיץ מכינות עוגת שוקולד מושחתת במיוחד: עוגת מוס פררו רושה בציפוי מגנום. עוגת שוקולד רכה, עשירה במסקרפונה בציפוי שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
#סודות_מתוקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
  2. במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת. 
  3. מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
  4. מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
  5. מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
  6. מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
  8. מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
  9. מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
  10. מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (43)

Avatar

    Avatar
    יפעת

    היי האם את הכדור ניתן להקפיא עם הקצפת של הקישוט או שיש לקשט סמוך להגשה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי יפעת, עדיף לקשט סמוך להגשה

    Avatar
    דחח

    מתי מכדררים את הכדורים?המתכון כאן הוא של עוגה, ואני אהבתי את הרעיון של הכדורים

      Avatar
      קרין גורן

      היי, המתכון הוא אכן לעוגה, התמונה היא רק להמחשה

    Avatar
    מיכל

    אם אין לי שוקולד זפירו. מה יכול להחליף אותו?

      Avatar
      קרין גורן

      שוקולד מריר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות