קינוח פררו ענק
קרין גורן ואור שפיץ מכינות עוגת שוקולד מושחתת במיוחד: עוגת מוס פררו רושה בציפוי מגנום. עוגת שוקולד רכה, עשירה במסקרפונה בציפוי שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים
קרין גורן ואור שפיץ מכינות עוגת שוקולד מושחתת במיוחד: עוגת מוס פררו רושה בציפוי מגנום. עוגת שוקולד רכה, עשירה במסקרפונה בציפוי שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
20גרם או 1 1/3 כפות מים קרים
-
300 גרם זפירו חלב
-
600מ"ל או 2 1/2 כוסות שמנת מתוקה 38%
-
125גרם או 1/2 גביע גבינת מסקרפונה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף גדושה אינסטנט פודינג בטעם ונילאו בטעם שוקולד
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
- במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת.
- מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
- מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
- מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
- במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת.
- מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
- מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
- מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (43)
היי האם את הכדור ניתן להקפיא עם הקצפת של הקישוט או שיש לקשט סמוך להגשה?
היי יפעת, עדיף לקשט סמוך להגשה
מתי מכדררים את הכדורים?המתכון כאן הוא של עוגה, ואני אהבתי את הרעיון של הכדורים
היי, המתכון הוא אכן לעוגה, התמונה היא רק להמחשה
אם אין לי שוקולד זפירו. מה יכול להחליף אותו?
שוקולד מריר