קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו
קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו זה מנה חגיגית, חיננית, מפתיעה וטעימה, שנראית מושקעת ביותר, ואף אחד לא ינחש כמה פשוט היה להכין אותה
קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו זה מנה חגיגית, חיננית, מפתיעה וטעימה, שנראית מושקעת ביותר, ואף אחד לא ינחש כמה פשוט היה להכין אותה
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינוח שוקולד וגבינה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1גביע או 250 גרם גבינת מסקרפונה
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
4 חלמונים L
-
1/4 כוס ליקר קפה
הגשה
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת.
- מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס”מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
- אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
- מקשטים ומגישים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת.
- מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס”מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
- אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
- מקשטים ומגישים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מיד.
הערות
- אפשר להשתמש גם בליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד.
הערות
- אפשר להשתמש גם בליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
באיזה כלי אפשר להשתמש שהוא לא כוסות אספרסו? אני מפחדת להכניס אותן לתנור. מנג’טים יכול לעבוד?