קראנץ’ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה
קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה הוא מאפה שמרים עשיר, טעים, יפהפה ומרשים בצורת בורג עם מלית עשירה של פרג. הנה הדרך לעוגת פרג קלה ומרשימה. לאכול ולהתמכר!
קראנץ פרג של הקונדיטור הנס ברטלה הוא מאפה שמרים עשיר, טעים, יפהפה ומרשים בצורת בורג עם מלית עשירה של פרג. הנה הדרך לעוגת פרג קלה ומרשימה. לאכול ולהתמכר!
- קרין גורן
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
4 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 380 מ"ל חלב פושר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית גרידת לימון
-
375 גרם חמאה רכה
-
2 כפיות מלח דק
זיגוג
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
- מכינים את המלית: בסיר רחב מביאים לרתיחה חלב וסוכר עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים.
- מגרדים תפוח עץ במעבד מזון או על פומפייה גסה, מוסיפים לסיר ובוחשים עוד דקה.
- מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
- מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. מצננים היטב ושומרים בצד.
- מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5.
- מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס”מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס).
- מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג.
- מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
- מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
- אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
- אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
- מכינים את המלית: בסיר רחב מביאים לרתיחה חלב וסוכר עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים פרג ומבשלים 2 דקות עד שהפרג סופג את רוב הנוזלים.
- מגרדים תפוח עץ במעבד מזון או על פומפייה גסה, מוסיפים לסיר ובוחשים עוד דקה.
- מדללים קורנפלור במים, מוסיפים לסיר ומבשלים ברתיחה חזקה דקה אחת עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
- מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. מצננים היטב ושומרים בצד.
- מרכיבים את העוגה , מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5.
- מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס”מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס).
- מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג.
- מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
- מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
- אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
- אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (33)
במקום שמרים טריים כמה שמרים יבשים?
היי רימונה, ניתן להוסיף במקום שתי כפות שמרים יבשים
במקום שמרים טריים