קראק פאי
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
- קרין גורן
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 24 ס"מ
עוגיית שיבולת שועל
-
170 גרם חמאה רכה
-
105 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1/4 כוס קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 1/2כוסות או 188 גרם שיבולת שועל עבה
בסיס
-
55 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
מלית
-
230 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/4 כפית מלח דק
-
220 גרם חמאהמומסת
-
8 חלמונים L
-
3/4כוס או 190 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%מוקצפת
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממשיכים בהכנת הבסיס: שמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
- שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
- משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים מלית: מערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממשיכים בהכנת הבסיס: שמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
- שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
- משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים מלית: מערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (46)
האם אחרי התקשות המלית אפשר לתת שכבת מלית פרג?
היי דודי, לא בטוחה שמבינה את השאלה – האם אתה רוצה להוסיף שכבה נוספת של מלית פרג?