-
מרכיבים2
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אגוזים מסוכרים קצוצים נקראים בשפת הקונדיטורים “קרוקנט” או “ברס”.
“קרוקנט” – תערובת שמכינים לבד: ממיסים סוכר לקרמל, מערבבים עם אגוזים קלויים, מניחים לצינון ושוברים לפירורים גסים. מתכון מפורט ראו בהמשך.
“ברס” – תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושקדים מסוכרים, במרקם גרגירי ואחיד יחסית, וטעם פחות דומיננטי (אבל גם טעים). להשיג בחנויות המתמחות.
מרכיבים 2 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- טוחנים גס אגוזים.
- במחבת ממיסים סוכר לקרמל זהוב.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהם מצופים בקרמל והתערובת הופכת סמיכה וקשה לערבוב. מסירים מהאש ויוצקים מיד על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לשכבה דקה ככל האפשר.
- מניחים בצד עד שהתערובת מתקררת ומתקשה (אפשר לזרז את הצינון על ידי הקפאה קצרה).
- שוברים בידיים לפיסות, מניחים בתוך מגבת מטבח נקייה והולמים במערוך עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם לרסק במעבד מזון עד שמתקבלים שברים קטנים, רק בזהירות - לא לטחון לאבקה).
אופן הכנה
- טוחנים גס אגוזים.
- במחבת ממיסים סוכר לקרמל זהוב.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהם מצופים בקרמל והתערובת הופכת סמיכה וקשה לערבוב. מסירים מהאש ויוצקים מיד על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לשכבה דקה ככל האפשר.
- מניחים בצד עד שהתערובת מתקררת ומתקשה (אפשר לזרז את הצינון על ידי הקפאה קצרה).
- שוברים בידיים לפיסות, מניחים בתוך מגבת מטבח נקייה והולמים במערוך עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם לרסק במעבד מזון עד שמתקבלים שברים קטנים, רק בזהירות - לא לטחון לאבקה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
אפשר להכין את המתכון עם בוטנים?
אפשרי
יצא מהמם בניסיון השני.. צריך לשים לב להוריד את הקרמל מהאש מהר יחסית כדי שלא יקבל טעם שרוף
שלום, אני רוצה להוסיף אגוזי מלך /פקאן לסלט ירוק. אבל שיהיו טיפה מלוחים.(שיזכירו קצת קשיו קלויים מלוחים).
מהמתכון הזה יוצאים אגוזים מתוקים…