קרמוגיות וניל עם הפתעת נוטלה
קרמוגיות וניל ממולאות ממרח בטעם קינדר חלב אלה עוגיות חמאה קטנות, עדינות ורכות, פשוטות להכנה ודי זריזות, עם מלית מוכנה וניגוד צבעים מפתה
קרמוגיות וניל ממולאות ממרח בטעם קינדר חלב אלה עוגיות חמאה קטנות, עדינות ורכות, פשוטות להכנה ודי זריזות, עם מלית מוכנה וניגוד צבעים מפתה
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מאז שהצגתי באחת התוכניות מתכון של קרמוגיות חלבה (עוגיות שוקו שבתוכן מסתתר קרם חלבה בהיר) לא מפסיקים לבקש ממני גם את ה”גרסה ההפוכה” – מתכון של עוגיות בהירות ממולאות קרם כהה.
אז הנה בשבילכם, חדש מהתנור – קרמוגיות וניל עם מלית קינדר חלב בפנים.
כדי שאפשר יהיה להחביא את המחית בקלות בעוגיות, בגלגול פשוט ביד- אני מקפיאה מראש כפיות של המלית על מגש מרופד נייר אפייה. מי שנוח לו יותר להשתמש בשקית זילוף במקום בכפיות, יכול לזלף טיפות על המגש (אבל לא לוותר על ההקפאה להתקשות…)
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 כוס נוטלה
בצק
-
150 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מניחים כפיות ממרח נוטלהעל מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
- במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל”פיתות”. מניחים במרכז כל “פיתה” עיגול קינדר קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
- מצננים מעט וטורפים.
אופן הכנה
- מניחים כפיות ממרח נוטלהעל מגש מרופד נייר אפייה ומקפיאים להתקשות (חצי שעה לפחות).
- במיקסר מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת סודה ומלח ומעבדים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את הבצק ל-25 כדורים ומשטחים בידיים ל”פיתות”. מניחים במרכז כל “פיתה” עיגול קינדר קפוא וסוגרים לכדור ממולא. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
- מצננים מעט וטורפים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (121)
האם אפשר לשים קובית שוקולד/שתיים כמלוי?
הי יוכי, כן אפשר.
אפשר במקום ממרח שוקולד טבלת שוקולד?
היי הדס, אפשר