-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
גרסה ביתית לעוגיות שמזכירות לי נסיעות לטיולים משפחתיים כילדה (אני ואחותי היינו מחסלות קופסאות במושב האחורי).
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1/4 כוס ממרח חלבה
-
1 ביצה L
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
- בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
- מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
- מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
- בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
- מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
- מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
שלום, רציתי לדעת אם זה בסדר להשתמש בשמן ?
שלום שרה, עדיף שלא כי הבלילה יוצאת דלילה יותר
שלום,ניתן להמיר את ממרח החלבה בבצק ובמילוי בחלבה מפוררת?
עלול לצאת מרקם לא ממש נחמד בביס, אבל אפשרי