קרמשניט בטוסטר
הידעתם שאפשר להכין קרמשניט בטוסטר? מדובר בטכניקה מיוחדת שבה משתמשים בטוסטר פסים, והבצק יוצא שטוח ולא נפוח מדי, קריספי מאוד ועם דוגמה של גלים קטנים
הידעתם שאפשר להכין קרמשניט בטוסטר? מדובר בטכניקה מיוחדת שבה משתמשים בטוסטר פסים, והבצק יוצא שטוח ולא נפוח מדי, קריספי מאוד ועם דוגמה של גלים קטנים
- קרין גורן
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
את הטכניקה המיוחדת הזו לאפיית בצק עלים בטוסטר למדתי מהקונדיטור הצרפתי המהולל (והחתיך) כריסטוף מישלאק. צרפתי צרפתי – אבל הוא ממש לא הולך לפי המסורת היבשה ועושה שיגועים במתכונים. את מלבני הבצק הוא אופה בטוסטר פסים, וכך הבצק יוצא שטוח ולא נפוח מדי, קריספי מאוד ועם דוגמה של גלים קטנים (כמו זו שלחם קלוי מקבל). נותן השראה לחשיבה מחוץ לקופסא…
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 עלי בצק עלים קפוא
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים טוסטר סנדביץ’ עם פסים. מפזרים מעט סוכר משני הצדדים של מלבן הבצק, מניחים אותו בתחתית נייר האפייה ומקפלים את החצי השני של הנייר מעל (כך שהמלבן יהיה עטוף משני הצדדים). מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לטוסטר וסוגרים בלחיצה. כששומעים את הבצק מבעבע מציצים פנימה, ואם הוא השחים - זה מוכן (לוקח 5 דקות בערך).
- מצננים. אם רוצים, מיישרים את הקצוות בסכין.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג לקרם יציב.
- בוחרים את מלבן הבצק היפה ביותר ופורסים אותו למלבנים קטנים לפי גודל המנות הרצוי (כדי להקל על הפריסה בהמשך). מניחים את אחד משני מלבני הבצק הגדולים שנשארו על צלחת ההגשה ומזלפים (או מורחים) מעליו מחצית מהקרם. מניחים מעל את מלבן הבצק הגדול הנותר. מכסים ביתרת הקרם ומסדרים מעליו בצפיפות את מלבני הבצק הקטנים. לחיתוך קל, מומלץ להקפיא חצי שעה את העוגה. שומרים במקרר.
- לפני ההגשה מקשטים בהמון אבקת סוכר ופורסים בעזרת סכין לחם.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים טוסטר סנדביץ’ עם פסים. מפזרים מעט סוכר משני הצדדים של מלבן הבצק, מניחים אותו בתחתית נייר האפייה ומקפלים את החצי השני של הנייר מעל (כך שהמלבן יהיה עטוף משני הצדדים). מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לטוסטר וסוגרים בלחיצה. כששומעים את הבצק מבעבע מציצים פנימה, ואם הוא השחים - זה מוכן (לוקח 5 דקות בערך).
- מצננים. אם רוצים, מיישרים את הקצוות בסכין.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג לקרם יציב.
- בוחרים את מלבן הבצק היפה ביותר ופורסים אותו למלבנים קטנים לפי גודל המנות הרצוי (כדי להקל על הפריסה בהמשך). מניחים את אחד משני מלבני הבצק הגדולים שנשארו על צלחת ההגשה ומזלפים (או מורחים) מעליו מחצית מהקרם. מניחים מעל את מלבן הבצק הגדול הנותר. מכסים ביתרת הקרם ומסדרים מעליו בצפיפות את מלבני הבצק הקטנים. לחיתוך קל, מומלץ להקפיא חצי שעה את העוגה. שומרים במקרר.
- לפני ההגשה מקשטים בהמון אבקת סוכר ופורסים בעזרת סכין לחם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)