-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2כוסות או 200 גרם קמח כוסמין
-
2 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1כף או 15 גרם מלח דק
-
4כפות או 60 מ"ל שמן זית
-
3כוסות או 720 מ"ל מים פושרים
תוספות
-
1כוס או 100 גרם גרעיני חמנייה
-
1כוס או 100 גרם גרעיני דלעת
-
1כוס או 140 גרם שומשום
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים במטרפה את כל מרכיבי הבלילה, בלי התוספות, לתערובת אחידה ונוזלית מאוד, שנראית כמו מרק.
- שומרים 1/4 מהתוספות בצד לקישוט בהמשך, ואת היתר מערבבים לתוך הבלילה. מוזגים 1/2 מכמות הבלילה לכל תבנית ומורחים בעזרת פלטה, או גב של כף, בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את שאר התוספות.
- אופים 10 דקות, להתייצבות חלקית. מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות בעזרת גלגלת פיצה לקרקרים.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות להשחמה וייבוש מלא. אם הקרקרים עדיין רכים מדי, מחזירים פעם שלישית לתנור בחום נמוך עוד יותר, של 130 מעלות, וממשיכים לאפות לייבוש מלא.
- מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים במטרפה את כל מרכיבי הבלילה, בלי התוספות, לתערובת אחידה ונוזלית מאוד, שנראית כמו מרק.
- שומרים 1/4 מהתוספות בצד לקישוט בהמשך, ואת היתר מערבבים לתוך הבלילה. מוזגים 1/2 מכמות הבלילה לכל תבנית ומורחים בעזרת פלטה, או גב של כף, בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את שאר התוספות.
- אופים 10 דקות, להתייצבות חלקית. מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות בעזרת גלגלת פיצה לקרקרים.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות להשחמה וייבוש מלא. אם הקרקרים עדיין רכים מדי, מחזירים פעם שלישית לתנור בחום נמוך עוד יותר, של 130 מעלות, וממשיכים לאפות לייבוש מלא.
- מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (26)
אני לא אוהבת שיבולת שועל. אולי יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום ?
היי ענבל, אפשר במקום קינואה תפוחה, או אורז תפוח או שקדים פרוסים