-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ , מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
- מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ , מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
- מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (57)
הגיוני 50 גרם שמרים?
היי הדסה, לשתי תבניות אינגליש אכן צריך 50 גרם שמרים.
אפשר לשים שמן במקום חמאה?
אפשר בהחלט יעקב, רק שים לב ששמן שמים 85% מכמות החמאה, כי אין בו מוצקי חלב.
עשיתי ויצאו לי שתי עוגות ענקיות מידיי, המילוי נבלע בבצק. יצא כמו חלה טעימה עם קצת קישוטים. הכמות של הבצק מתאימה בעצם ל 4 תבניות אינגליש קייק חד-פעמי רגילות.
היי עטרה, המתכון כן אמור להתאים ל2 תבניות ולא יותר, אבל תוכלי בפעם הבאה לחלק לתבניות נוספות לקבלת התוצאה הרצויה מבחינתך