-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
-
4 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1כף או 10 גרם קורנפלור
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 חבילה מלאווח
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפשירים את המלאווח במשך 10 דקות על השיש.
- מנקים את התפוחים מהליבה, חותכים לרבעים ופורסים דק.
- שמים את פרוסות התפוחים בקערה. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור והקינמון ומערבבים היטב.
- מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן קלות בתרסיס השמן, מותחים בידיים לצורה של ריבוע ושמים 3-2 כפות של מלית התפוחים במרכז. מגלגלים לסגירה וצובטים קצת את הקצוות.
- חורצים בסכין כמה חריצים בבצק המגולגל (מגיעים בסכין עד למלית), ליופי וגם ליציאת אדים. חוזרים על הפעולות עם יתר המלוואחים.
- מניחים במרווח על גבי התבנית, מפזרים מעט סוכר וקינמון מעל ואופים 20 דקות עד להזהבה. מגישים חמים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפשירים את המלאווח במשך 10 דקות על השיש.
- מנקים את התפוחים מהליבה, חותכים לרבעים ופורסים דק.
- שמים את פרוסות התפוחים בקערה. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור והקינמון ומערבבים היטב.
- מניחים כל מלאווח על נייר אפייה משומן קלות בתרסיס השמן, מותחים בידיים לצורה של ריבוע ושמים 3-2 כפות של מלית התפוחים במרכז. מגלגלים לסגירה וצובטים קצת את הקצוות.
- חורצים בסכין כמה חריצים בבצק המגולגל (מגיעים בסכין עד למלית), ליופי וגם ליציאת אדים. חוזרים על הפעולות עם יתר המלוואחים.
- מניחים במרווח על גבי התבנית, מפזרים מעט סוכר וקינמון מעל ואופים 20 דקות עד להזהבה. מגישים חמים.
הערות
- אפשר להגיש את השטרודל עם כדור גלידה ליד
הערות
- אפשר להגיש את השטרודל עם כדור גלידה ליד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אפשר להכין את השטרודל גם מבצק עלים?
כן, זה אפשרי. זמן האפייה יתשנה כי הבצק עבה יותר. בהצלחה!