-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
שמטן טורטה (שמטן = שמנת, טורטה = עוגה) היא עוגה אוקראינית עם המון שכבות של בצק דבש פריך וקרם שמנת חמוצה, ועם פירורים פריכים מלמעלה. וכמה שהיא יפה ככה היא גם טעימה- בתנאי שמתאפקים ונותנים לה לעמוד 24 שעות במקרר, לפני שאפילו טועמים.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה קרה
-
1/2כוס או 160 גרם דבש
-
1/2 כפית גרידת תפוז
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
קרם שמנת חמוצה
-
6 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומקררים 4 שעות: במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ודבש. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה וקליפה מגוררת תוך כדי הקצפה. מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, נוזלי ודביק.
- מרפדים קופסת פלסטיק או תבנית קטנה בניילון נצמד ומשמנים את הניילון. משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר ל-4 שעות (עד 12 שעות) להתייצבות.
- מרדדים את הבצק ואופים את בסיסי העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בנדיבות, לעיגול דק בקוטר 25 ס”מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק). אל תתקמצנו בקימוח משטח העבודה, אחרת הרידוד יהפוך לחוויה דביקה במיוחד.
- מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו לתבנית תנור נפרדת, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה, בכמה נגלות אם אין לכם 6 תבניות תנור- ובזמן הזה מכינים את קרם השמנת. מצננים.
- מכינים את קרם השמנת ושומרים במקרר עד להרכבה: בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל. מחכים 5 דקות שהסוכר יתמוסס וטורפים לתערובת חלקה. שומרים במקרר להתייצבות.
- מרכיבים ומקררים 24 שעות לפני שמגישים: בוחרים את הבסיס האפוי הכי פחות יפה - וטוחנים אותו לפירורים במעבד מזון.
- שמים בסיס אפוי על צלחת הגשה שטוחה וגדולה. מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שמנת בעזרת גב של כף. מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת, וממשיכים להרכיב באותו אופן עד שמתקבלת עוגה עם 5 בסיסים ו 5- שכבות שמנת )השכבה העליונה היא שמנת). מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה, לציפוי. מפזרים מעל הקרם את הפירורים. עובדים בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה - אל דאגה, היא תתייצב משמעותית במקרר.
- מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-24 שעות (חובה. אל תנסו אפילו לטעום אותה קודם, כדי שלא תתאכזבו).
אחרי יממה מגישים ישר מהמקרר ומתענגים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומקררים 4 שעות: במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס.
- במיקרוגל ממיסים חמאה ודבש. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש החמה וקליפה מגוררת תוך כדי הקצפה. מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, נוזלי ודביק.
- מרפדים קופסת פלסטיק או תבנית קטנה בניילון נצמד ומשמנים את הניילון. משטחים את הבצק בקופסא, מכסים בעוד יריעת ניילון משומנת ומעבירים למקרר ל-4 שעות (עד 12 שעות) להתייצבות.
- מרדדים את הבצק ואופים את בסיסי העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בנדיבות, לעיגול דק בקוטר 25 ס”מ (נעזרים ברינג או צלחת ליצירת עיגול בצק מדויק). אל תתקמצנו בקימוח משטח העבודה, אחרת הרידוד יהפוך לחוויה דביקה במיוחד.
- מעבירים כל עיגול בצק עם נייר האפייה שמתחתיו לתבנית תנור נפרדת, ואופים 20-15 דקות עד להזהבה, בכמה נגלות אם אין לכם 6 תבניות תנור- ובזמן הזה מכינים את קרם השמנת. מצננים.
- מכינים את קרם השמנת ושומרים במקרר עד להרכבה: בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל. מחכים 5 דקות שהסוכר יתמוסס וטורפים לתערובת חלקה. שומרים במקרר להתייצבות.
- מרכיבים ומקררים 24 שעות לפני שמגישים: בוחרים את הבסיס האפוי הכי פחות יפה - וטוחנים אותו לפירורים במעבד מזון.
- שמים בסיס אפוי על צלחת הגשה שטוחה וגדולה. מורחים עליו שכבה נדיבה של קרם שמנת בעזרת גב של כף. מכסים בבסיס נוסף ומורחים שמנת, וממשיכים להרכיב באותו אופן עד שמתקבלת עוגה עם 5 בסיסים ו 5- שכבות שמנת )השכבה העליונה היא שמנת). מורחים את יתרת השמנת מסביב לעוגה, לציפוי. מפזרים מעל הקרם את הפירורים. עובדים בעדינות כי השמנת עדיין לא יציבה - אל דאגה, היא תתייצב משמעותית במקרר.
- מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-24 שעות (חובה. אל תנסו אפילו לטעום אותה קודם, כדי שלא תתאכזבו).
אחרי יממה מגישים ישר מהמקרר ומתענגים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
אם אני מכינה מחצית מכמות המצרכים בעוגה, לאיזה קוטר תבנית עגולה זה מתאים?
הי שרית, תבנית בקוטר 20 או 22 תספיק
לעוגה ללא גלוטן . איזה קמח מומלץ ?
אפשר להשתמש בקמח שקדים וקמח ללא גלוטן (תחליפי קמח שניתן למצוא בחנויות טבע) ולערבב יחד. יתכן שתדרש כמות מעט יותר גדולה של קמח כדי שהתערובת תצא טובה ולא נוזלית מדי. בהצלחה רבה.
האם יש אפשרות לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק? ואם כן, מה )אם יש( יהיה השינוי בכמויות?
היי, הכמות הזו תספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק. אפשר להכין חצי כמות לתבנית אינגליש קייק אחת. בהצלחה!