-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מתכון שהדבר הכי חשוב בו זה להחביא את הקופסא עם השקדים המוכנים וגם לזכור איפה החבאתם אותה… אפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג של פיצוחים.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקדים
-
1/4 כוס מים
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
500 גרם שקדים טבעיים
-
10 גרם חמאה
ציפוי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
- מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
- מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
- לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
- אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.
אופן הכנה
- מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
- מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
- מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
- לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
- אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי יהודית, כמובן 🙂
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
כן, אין בעיה. אפשר להוסיף כף של שמן