-
מרכיבים4
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
תפוצ’יפס של תפוחים – מתנה קריספית ומתוקה ובעיקר מרשימה בטירוף, שאי אפשר להפסיק לנשנש. אני אורזת חופן תפוצ’יפס בשקית צלופן סגורה, קושרת בסרט יפה עם תפוח קטן מפלסטיק בקצה. כדאי להכין את צ’יפס התפוחים עד יום לפני אכילתו, אחרת הוא סופח לחות ומאבד את הקריספיות.
מרכיבים 4 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ליטר מים
-
1 ק"ג סוכר לבן
-
2 כפות מיץ לימון
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
אופן הכנה
- בסיר מבשלים מים וסוכר 10 דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש, סוחטים פנימה חצי לימון ומצננים.
- פורסים במנדולינה את התפוחים לפרוסות דקיקות. משרים את פרוסות התפוחים בסירופ לשעה (או עד לילה, מכוסה במקרר).
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מסננים את התפוחים מהסירופ ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים 40 דקות.
- הופכים כל פרוסה לצד השני (אם התפוחים נדבקו לנייר, מקלפים בעדינות, שלא ייקרעו) ואופים עוד 20 דקות, עד שהפרוסות יבשות וקשות למדי (הן ימשיכו להתקשות במהלך הקירור).
- מצננים לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או אורזים בשקיות צלופן אטומות וקושרים בסרט.
אופן הכנה
- בסיר מבשלים מים וסוכר 10 דקות לקבלת סירופ סמיך. מסירים מהאש, סוחטים פנימה חצי לימון ומצננים.
- פורסים במנדולינה את התפוחים לפרוסות דקיקות. משרים את פרוסות התפוחים בסירופ לשעה (או עד לילה, מכוסה במקרר).
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- מסננים את התפוחים מהסירופ ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים 40 דקות.
- הופכים כל פרוסה לצד השני (אם התפוחים נדבקו לנייר, מקלפים בעדינות, שלא ייקרעו) ואופים עוד 20 דקות, עד שהפרוסות יבשות וקשות למדי (הן ימשיכו להתקשות במהלך הקירור).
- מצננים לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או אורזים בשקיות צלופן אטומות וקושרים בסרט.
הערות
- שומרים בכלי אטום אחרת התפוחים סופחים לחות ומתרככים.
- ואם זה קרה- אפשר להציל את המצב על ידי ייבוש בתנור ב-120 מעלות, עד שהמרקם הקריספי חוזר.
הערות
- שומרים בכלי אטום אחרת התפוחים סופחים לחות ומתרככים.
- ואם זה קרה- אפשר להציל את המצב על ידי ייבוש בתנור ב-120 מעלות, עד שהמרקם הקריספי חוזר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
הן קריספיות כמו צ’יפס. כי מה שהכנתי, הן רכות.
כנראה לא יבשת מספיק
הם יוצאים לי פריכים ולא קשים עמו ציפס למה?
היי, כנראה לא התייבשו מספיק בתנור (לכל סוג של תפוח יש כמות נוזלים וסוכרים שונה) לכן זמן הייבוש הוא שונה וכדאי להשאיר את הצ’יפסים עוד זמן בתנור כמובן לשים לב שלא יישרפו).