-
מרכיבים14
-
הכנה 50 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם עוגיות לוטוס
-
100 גרם חמאה
-
1 כף אבקת קקאו
מלית גבינה ושוקולד
-
50 גרם חמאה
-
1קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
-
300 גרם שוקולד מריר
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
500גרם או 2 גביעי גבינת שמנת 30%
-
4 ביצים L
ציפוי
-
1/3כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
80 גרם שוקולד מריר
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד המזון לפירורים. ממיסים במיקרוגל את החמאה. מוסיפים לקערת מעבד המזון את החמאה והקקאו ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חומה ואחידה. מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. שומרים במקפיא עד להרכבה.
- מחממים את התנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את המלית: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאה, החלב המרוכז והשוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות לתערובת אחידה ללא גושים.
- מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל).
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השמנת המתוקה והשוקולד מריר ומחממים במיקרוגל דקה עד 1 ו-1/2 דקות, עד שהשמנת מתחילה לבעבע ולרתוח. טורפים לתערובת חלקה.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה.
- מכינים את הקישוט: מרתיחים מים וממלאים כוס גבוהה. שמים את השוקולד הלבן בשקית סנדביץ’ אטומה ועבה אחת, ואת שוקולד החלב בשקית סנדביץ’ אטומה ועבה אחרת. סוגרים את השקיות ומניחים אותן בתוך הכוס.
- כשהשוקולד נמס, מוציאים מהמים ומנגבים את השקיות. גוזרים לשקיות את השפיץ ומזלפים פסים של שוקולד לבן וחלב מומסים מעל הציפוי. שומרים במקרר.
- לפני חילוץ העוגה מהתבנית מעבירים את הסכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד המזון לפירורים. ממיסים במיקרוגל את החמאה. מוסיפים לקערת מעבד המזון את החמאה והקקאו ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חומה ואחידה. מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. שומרים במקפיא עד להרכבה.
- מחממים את התנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את המלית: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאה, החלב המרוכז והשוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות לתערובת אחידה ללא גושים.
- מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל).
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השמנת המתוקה והשוקולד מריר ומחממים במיקרוגל דקה עד 1 ו-1/2 דקות, עד שהשמנת מתחילה לבעבע ולרתוח. טורפים לתערובת חלקה.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה.
- מכינים את הקישוט: מרתיחים מים וממלאים כוס גבוהה. שמים את השוקולד הלבן בשקית סנדביץ’ אטומה ועבה אחת, ואת שוקולד החלב בשקית סנדביץ’ אטומה ועבה אחרת. סוגרים את השקיות ומניחים אותן בתוך הכוס.
- כשהשוקולד נמס, מוציאים מהמים ומנגבים את השקיות. גוזרים לשקיות את השפיץ ומזלפים פסים של שוקולד לבן וחלב מומסים מעל הציפוי. שומרים במקרר.
- לפני חילוץ העוגה מהתבנית מעבירים את הסכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (42)
הי אפשר לשים 2 ביצים במקום 4?
לא.. יש צורך ב-4 ביצים
האם אפשר להחליף את המחמאה במרגרינה? ומה היחסים? האם הטעם שונה?
הי מיכל 🙂
את העוגה הזו קשה יהיה להמיר לפרווה. היא מבוססת על גבינות
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה? ומה היחסים?
הי מיכל 🙂
העוגה הזו מבוססת על חלב וגבינות ולכן יהיה קשה מאוד להמיר אותה לפרווה