עוגת שיש אוורירית של קרין גורן

לפעמים כל הקסם הוא בפשטות - כזו היא עוגת שיש אוורירית ורכה של קרין גורן, בטעמי שוקולד ווניל עדינים. לא תוכלו להפסיק ליישר
לפעמים כל הקסם הוא בפשטות - כזו היא עוגת שיש אוורירית ורכה של קרין גורן, בטעמי שוקולד ווניל עדינים. לא תוכלו להפסיק ליישר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
עוגות בחושות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תערובת וניל


אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים. מגרדים על מיקרופליין את קליפת התפוז.
  2. מכינים את תערובת השוקולד: בסיר מחממים על אש קטנה את המים, הסוכר, הקקאו והחמאה עד לקבלת רוטב חלק. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מחממים את התנור ל-170-160 מעלות.
  4. מכינים את העוגה: בקערה הכי גדולה שיש בבית טורפים את החלמונים עם סוכר הווניל, השמן, המים וקליפת התפוז.
  5. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה וטורפים במרץ בערך דקה לתערובת אחידה וסמיכה.
  6. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-נמוכה במשך כ-2 דקות עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים 1 ו-1/4 כוסות סוכר תוך כדי הקצפה בהדרגה, כף אחר כף, כשסופרים לאט עד 10 בין הוספה להוספה. מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום וממשיכים להקציף עוד 3 דקות אחרי הוספת כל הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק מאוד, אוורירי ויציב, אבל עדיין קרמי.
  7. מעבירים 1/3 מהקצף לקערת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה. מקפלים את יתרת הקצף פנימה בעדינות בעזרת מטרפה או לקקן.
  8. מוזגים את תערובת השוקולד הפושרת לקערה עם תערובת העוגה ומערבבים בכף פעמיים-שלוש בלבד, מלמעלה למטה.
  9. מוזגים את התערובת לתוך התבנית לא משומנת, מנערים מעט ליישור הבלילה בתבנית, שמים את תבנית העוגה על תבנית תנור ואופים כשעה בלי לפתוח את התנור, עד שהעוגה זהובה, ספוגית למגע, ושיפוד הננעץ במרכז יוצא נקי מפירורי עוגה, רק קצת מלוכלך בשוקולד.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים (היא תאבד מעט מנפחה במהלך הקירור). משחררים בעזרת סכין מדפנות התבנית והופכים על צלחת הגשה. פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בניילון נצמד או כלי לכיסוי עוגה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
  • דוגמת השיש נוצרת בזמן מזיגת התערובת לתבנית
  • חשוב לא לשמן את התבנית, אחרת העוגה תצנח בקירור
  • חשוב להקפיד על אפייה מלאה, אחרת העוגה תקרוס במהלך הצינון

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    מירב

    בסרטון את משתמשת ב 4 ובמתכון 7 ביצים

      Avatar
      קרין גורן

      היי מירב, היצמדי להוראות במתכון ולפי גודל התבנית הרשומה במתכון

    Avatar
    טלאור

    במקום חמאה במה אפשר להשתמש?

      Avatar
      קרין גורן

      הי טלאור. אפשר להשתמש בנטורינה, או בשמן (אם את מחליפה בשמן, שימי לב שצריך רק 85% מהמשקל של החמאה)

    Avatar
    שני אדרי

    שלום אם יש לי תבנית זהה עם רגליים ניתן להפוך את העוגה להצטננות על הרגליים כדי שתשאר גבוה או שהיא תקרוס?

      Avatar
      קרין גורן

      הי שני. לא רצוי להפוך את העוגה בעודה חמה. חשבו להמתין שהיא תצטנן לחלוטין לפני שמשחררים אותה מהתבנית

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות